Städtjänster – Saker att överväga när du skall anlita ett städbolag

Att hitta ett bra städföretag med prisvärda städtjänster är avgörande för alla företag som möter sina kunder på regelbunden basis. Ett rent kontor eller butik förmedlar ett tryggt intryck av att företaget är seriöst och bryr sig om sitt yttre och att samma noggrannhet förs över när bolaget handskas med sina kunder.

Därför är det ett mycket viktigt steg att välja rätt städföretag i Vallentuna för att tydligt förmedla detta budskap till samtliga potentiella kunder. Det finns många aspekter som bör övervägas när du väljer städföretag, men det viktigaste ett företag måste bestämma är om leverantören kommer fungera bäst genom att anlitas i bolaget, eller städa enligt avtal bara.

Städtjänster – Betala timlön eller månadslön

Att fastanställa någon som genomför städningen betyder oftast att en eller två personer anställs för att arbeta åtta timmar om dagen med att städa på kontoret. Städarna finns då på plats och kan ta hand om spill, fläckar och annat söl direkt medan de ändå ser till så att resten av kontoret är rent hela dagen. De som anställs direkt av företaget får oftast en timlön eller månadslön, beroende på vad du som arbetsgivare föredrar.

Städa enligt avtal

Det andra alternativet är att anlita någon som bara städar enligt avtal som kommer och städar ditt kontor varje dag eller vecka och städar enbart under ett par timmar. Städpersonalen kommer vanligtvis djuprengöra badrum, köksytor och golv för att sedan städa upp röran som skapats på resten av kontoret sedan deras senaste besök. Ett företag som städar på det här sättet fakturerar vanligtvis efter varje jobb och kräver betalt på veckobasis.

Använda miljövänliga rengöringsprodukter och städmetoder

Utöver att besluta om du skall fastanställa någon eller anlita en städfirma på kontrakt så behöver du också överväga användningen av miljövänliga rengöringsprodukter. Fler städföretag än någonsin erbjuder nu naturliga produkter och rengöringsmedel med färre kemikalier när deras kunder ber om det.

Så om företaget vill undvika att utsätta sina anställda för kraftiga rengöringsmedel och produkter är det bäst att hitta ett städföretag som använder sig av miljövänliga städmetoder. Förvisso brukar dessa tjänster kosta lite mer än de traditionella metoderna, men det kan vara väl värt det för de som lider av astma, allergier eller generellt vill undvika kemikalier i sina liv.

Läs omdömen och recensioner om städfirman på internet

Till sist är det väldigt viktigt att granska städföretaget ordentligt innan du väljer att anlita dess städtjänster. Det kan du göra genom att läsa positiva och negativa recensioner på Internet. Dessa recensioner kan du enkelt hitta genom populära sökmotorer som Google Business, Eniro och Reco. Dessutom kan du enkelt hitta eventuella klagomål via Konsumentverket eller genom att söka efter företaget på Google för att se om det nämnts på några forum eller i några bloggar. Du som är en potentiell kund kommer bli förvånad över hur mycket information man kan få fram genom att genomföra sådana sökningar.

En ren och välskött arbetsmiljö är avgörande för att förmedla ett positivt intryck till dina kunder såväl som dina anställda för att de skall vara motiverade. Ett bra och effektivt städföretag kan ha en större inverkan på ditt företags image och dina anställdas välmående än du kanske tror.