Hemstädning företagets tips – så håller du ditt hem skinande rent

Hemstädning är något som de flesta av oss behöver göra regelbundet för att hålla våra hem rena och fräscha. Men ibland kan det vara överväldigande att försöka hålla jämna steg med städningen på egen hand. Det är här ett professionellt hemstädningsföretag kan komma till undsättning och ge dig de tips och råd du behöver för att hålla ditt hem i perfekt skick.

Använd professionellt städutrustning

En av de viktigaste sakerna att tänka på när det kommer till hemstädning är att använda rätt städutrustning. Ett professionellt städföretag kommer att ha tillgång till högkvalitativa städredskap och rengöringsprodukter som kan göra underverk för att få ditt hem skinande rent. Se till att välja ett företag som satsar på bra utrustning och produkter för att kunna erbjuda den bästa städningstjänsten.

Skapa en städplan

Att ha en städplan är ett bra sätt att hålla ordning på vilka uppgifter som behöver utföras och när de behöver göras. Genom att skapa en veckovis städplan kan du säkerställa att alla delar av ditt hem får den uppmärksamhet de förtjänar. Tänk på att inkludera noggranna och detaljerade instruktioner för varje städuppgift, så att du kan vara säker på att ingenting blir förbiset.

Använd miljövänliga städprodukter

För att främja en hållbar livsstil och samtidigt hålla ditt hem rent och hälsosamt, överväg att använda miljövänliga städprodukter. Dessa produkter är inte bara bättre för miljön, utan de är också skonsamma mot din hälsa och kan minska risken för allergiska reaktioner och andra hälsoproblem. Genom att välja ett städföretag som använder sig av miljövänliga produkter kan du vara säker på att du gör ditt bästa för att hålla både ditt hem och miljön i gott skick.

Skapa en avslappnande städmiljö

Städning kan vara ansträngande och stressande, men det behöver inte vara så. Ett professionellt hemstädningsföretag kan hjälpa dig att skapa en avslappnande städmiljö genom att tillhandahålla musik, aromaterapi eller andra element som kan göra upplevelsen mer njutbar. Genom att skapa en lugn och behaglig atmosfär kan du underlätta städningen och samtidigt minska stressen och ansträngningen som ofta är förknippad med den.

Använd rätt städmoment

För att effektivisera städprocessen är det viktigt att använda rätt städmoment för varje specifik yta eller rum. Olika ytor och material kräver olika typer av rengöringsmetoder och produkter. Ett professionellt hemstädningsföretag kommer att ha den nödvändiga kunskapen och erfarenheten för att kunna hantera alla typer av städningssituationer och använda sig av de mest effektiva städmomenten.

Avslutande tankar

Att anlita ett professionellt hemstädningsföretag kan vara ett smart val för att underlätta ditt städande och se till att ditt hem alltid är skinande rent. Genom att använda professionell städutrustning, skapa en städplan, använda miljövänliga städprodukter, skapa en avslappnande städmiljö och använda rätt städmoment kan du vara säker på att ditt hem kommer att vara i toppskick. Så överväg att ta hjälp av ett professionellt företag och ge dig själv mer tid och mindre bekymmer när det gäller hemstädning.

Rengör dina golv på rätt sätt

Golv är en viktig del av ditt hem och de kan snabbt bli smutsiga och slitage. För att hålla dina golv i bästa skick är det viktigt att rengöra dem på rätt sätt. Först och främst är det viktigt att använda rätt städredskap och produkter för dina specifika golvtyper. Till exempel kan trägolv kräva varsamma rengöringsmetoder och speciella trävårdsprodukter, medan kakelgolv kan kräva starkare rengöringslösningar.

Håll köket rent och hygieniskt

Köket är en av de mest använda och smutsiga delarna av hemmet. För att hålla det rent och hygieniskt är det viktigt att följa några grundläggande städtips. Först och främst är det viktigt att rengöra alla ytor regelbundet, inklusive diskbänkar, spisar, ugnar och skåp. Se även till att regelbundet rengöra köksredskap, tallrikar och bestick för att undvika uppkomsten av bakterier och smuts.

Städa badrummet noggrant

Badrummet är en annan plats i hemmet som kräver extra uppmärksamhet när det gäller städning. För att hålla badrummet rent och fräscht är det viktigt att rengöra toaletten, handfatet, duschen och badkaret regelbundet. Använd effektiva rengöringsmedel och desinfektionsprodukter för att döda bakterier och förhindra uppkomsten av mögel och kalkavlagringar. För att undvika dålig lukt kan du också använda luftfräschare eller doftande ljus i badrummet.

Städa sovrummet för en god natts sömn

Sovrummet är en plats för avkoppling och återhämtning, och det är viktigt att hålla det rent och städat för en god natts sömn. Rengör regelbundet sängkläder och byt ut dem vid behov för att undvika ackumulering av damm, smuts och allergener. Torka av ytor som nattduksbord och byråer och dammsug golvet för att hålla det fritt från damm och allergener. En ren och fräsch sovrumsmiljö kan hjälpa dig att sova bättre och vakna utvilad.

Avslutande tankar

Genom att följa dessa tips från ett professionellt hemstädningsföretag kan du hålla ditt hem rent och fräscht. Kom ihåg att använda rätt städredskap och produkter för olika ytor, skapa en städrutin för köket och badrummet och ta hand om ditt sovrum för en god natts sömn. Med regelbunden städning och underhåll kan du njuta av ett skinande rent hem som du är stolt över att visa upp till familj och vänner.

Tips för underhåll och service av eldstad samt gaskamin och gasolbrasa

rengöring och underhåll av gaskamin

Det finns många anledningar att regelbundet underhålla din gaskamin och gasbaserade eldstad. Årlig service och inspektion minskar reparationsbehovet och förlänger enhetens livslängd.

Om det inte är dags för din regelbundna underhållsservice och du märker något av följande, bör du kontakta din lokala servicetjänst och få den inspekterad.

 • Eldstaden stängs av på egen hand
 • Det har aldrig skett service sedan installationen
 • Glaset är missfärgat, har ett grumligt lager på sig eller etsning
 • Eldstaden börjar producera onormal lukt
 • Tändningen är långsam eller tänds inte alls
 • Sot byggs upp inom och / eller runt eldstaden

Regelbunden service av din gaskamin hjälper till att förhindra reparationsbehov.

Fördelar med regelbundet underhåll av gaskamin

Att regelbundet underhålla din gasolbrasa är viktigt för enhetens livslängd. Du kan bli förvånad över hur stora fördelarna med en årlig service är.

Säkerställd säkerhet – Inspektioner kommer att fånga enkla saker som lösa ledningar eller andra trasiga material som kan bli stora problem riktigt snabbt.

Estetisk skönhet – Rengöring av enhetens glas regelbundet säkerställer att dess yttre skönhet aldrig minskar på grund av grumligt glas som blockerar allt detta i de mjuka lågorna.

Sinnesro – Att veta att din enhet har passerat inspektionen och fungerar effektivt ger dig sinnesfrid så att du inte behöver oroa dig för vad som kan hända när du tänder den nästa gång.

Tydligt ventilationssystem – Dålig ventilation kan orsaka att enheten och rummet långsamt fylls med sot, vilket är svårt att städa upp.

Förbättrad funktion – Enheten kommer sannolikt att uppleva mindre läckage, potentiella explosioner eller oväntade bränder om fel uppstår vid regelbunden årlig service.

Bibehållen effektivitet – Gasbaserade eldstäder kan spara pengar jämfört med andra typer av värmeenheter. För att säkerställa att du sparar pengar genom att ha en effektiv enhet måste den skötas regelbundet och underhållas.

Regelbundet underhåll av din eldstad kommer att medföra dessa fördelar och mycket mer.

Gör-det-själv-service av en gaskamin

Idag letar många människor efter gör-det-själv-projekt, som sparar pengar och ger en känsla av prestation. När det gäller service på dina gasbaserade eldstäder finns det några enkla saker du enkelt kan göra själv.

Rengör glaset

Det här är en uppgift du kan göra varje månad för att förhindra att den blir grumlig eller etsad. Det första steget är att följa tillverkarens instruktioner för att ta bort glasskärmen. Använd sedan ett icke-slipande professionellt glasrengöringsmedel, gnugga försiktigt rengöringsmedlet i glaset med en mjuk trasa eller skrubbplatta för att ta bort resterna. Upprepa detta steg med den andra sidan av glaset. Applicera ett tunt lager hushållsrengöringsmedel och använd en ren pappershandduk eller trasa för att torka av rengöringsmedlet. När du är klar med rengöring av glaset, följ tillverkarens instruktioner för gasspis för att sätta tillbaka glaset på ett säkert och säkert sätt.

Kontrollera tätningarna

Se till att tätningarna runt glaset och eldstaden är säkra. Se till att omedelbart byta ut trasiga eller saknade tätningar för att garantera din säkerhet när du använder den gasbaserade eldstaden.

Inspektera andra element

Inspektionen fortsätter när du kontrollerar muttrarna och bultarna på enheten för att se till att de är säkra och i gott skick. Precis som packningarna, se till att du snabbt byter ut eventuella delar som saknas eller inte fungerar. Fortsätt kontrollera elementen med en visuell inspektion av den yttre ventilen. Kontrollera om det finns skräp som löv, bon och skadedjur. Om din ventil behöver bytas ut eller repareras, eller om du inte kan frigöra dina ventilationsrester, kontakta en professionell tekniker för gasspis.

Professionell service

Vissa serviceuppgifter lämnas bättre åt proffs för säkerhetsändamål och effektivitet. Professionella som är utbildade och certifierade för att serva gasbaserade eldstäder kan effektivt kontrollera eventuella komplikationer med din enhet. En professionell service och inspektion av en gaskamin inkluderar vanligtvis:

 • en glasrengöring med specifika produkter till gaskaminen
 • inspektion och rengöring av ventiler
 • fläktens inspektion
 • inspektion av packningar och andra delar
 • säkerställa att antändning och förbränning fungerar korrekt
 • en säkerhetskontroll
 • en kontroll av gasloggarnas skick
 • se till att systemledningarna inte försämras eller är lösa
 • en rengöring av brännfunktioner
 • nödvändiga justeringar för effektivitet och säkerhet

Gaseldstäder är en utmärkt värmekälla för alla storlekar i hemmet och lite underhåll varje år kan säkerställa att din enhet fungerar som bäst och håller i många år framöver.

Kontakta den bästa städfirman i Vallentuna för rengöringshjälp!

Så tar du bort smält plast från din spisplatta

så får du bort bränd smält plast från din spisplatta

Har du råkat få smält plast på din spisplatta? Missöden kan ske när som helst i köket oavsett hur försiktiga vi är. Ett vanligt misstag som vi ofta begår är att lämna plast ovanpå en varm spis eller kokplatta. Det kan vara en brödpåse, en plastbehållare eller något annat som består av plastmaterial. Smält plast på en spis är besvärligt, eftersom det inte bara är en fara för dig och din familjs hälsa, utan hindrar dig också från att laga den hälsosamma och utsökta måltiden till dina nära och kära.

Tips för att få bort bränd plast från din spisplatta

Lyckligtvis behöver du inte byta kokplatta efter att du av misstag har bränt plast på den. Det finns sätt att ta bort det brända materialet utan att skada spisplattan.

Steg 1: Ventilera

Det första du kan göra när du har bränt plast på din spisplatta är att öppna alla fönster och förbättra ventilationen i rummet. Ångorna från den brända plasten avger kemikalier som är farliga för hälsan. Den fruktansvärda lukten kan också räcka för att få dig att svimma. Om möjligt, lämna köket medan du låter spisen svalna och ångorna spridas.

Steg 2: Skrapa bort den smälta plasten

Skaffa ett skarpt verktyg, till exempel en kniv eller skrapa, och skrapa bort den smälta plasten. Var noga med att inte repa spisen när du gör detta. Om plasten har hårdnat, slå på spisen på låg värme så att den mjuknar lite. Tänk på att torka av din skrapa med en pappershandduk eller trasa efter varje skrap för att se till att smält plast inte sprids till andra delar av spisen.

Steg 3: Skrubba återstående rester från spisen

När du har tagit bort majoriteten av den smälta plasten, skrubba det drabbade området med en våt svamp. Svampen kan doppas i vatten med tvål eller med vinäger och bakpulver. Kalklösning eller citron extrakt är också ett bra val. Dessa hjälper till att ta bort alla återstående rester som kan ha fastnat i spisen.

Använd EJ starka rengöringsmedel

Använd inte starka rengöringsmedel för att ta bort smält plast, eftersom det kan vara farligt för hälsan. Om du har svårt att lösa saken har du möjlighet att be om hjälp från en professionell städare för att ta bort plasten åt dig. Tänk dock på att det bara är lämpligt att anlita ett bra städföretag i Vallentuna om du har ett stort område som behöver rengöras eftersom tjänsten kan vara dyr. Om du bara behöver ta bort lite plast från din kokplatta, kan du alltså göra det själv.


Städtjänster – Saker att överväga när du skall anlita ett städbolag

städtjänster i vallentuna till billigt pris

Att hitta ett bra städföretag med prisvärda städtjänster är avgörande för alla företag som möter sina kunder på regelbunden basis. Ett rent kontor eller butik förmedlar ett tryggt intryck av att företaget är seriöst och bryr sig om sitt yttre och att samma noggrannhet förs över när bolaget handskas med sina kunder.

Därför är det ett mycket viktigt steg att välja rätt städföretag i Vallentuna för att tydligt förmedla detta budskap till samtliga potentiella kunder. Det finns många aspekter som bör övervägas när du väljer städföretag, men det viktigaste ett företag måste bestämma är om leverantören kommer fungera bäst genom att anlitas i bolaget, eller städa enligt avtal bara.

Städtjänster – Betala timlön eller månadslön

Att fastanställa någon som genomför städningen betyder oftast att en eller två personer anställs för att arbeta åtta timmar om dagen med att städa på kontoret. Städarna finns då på plats och kan ta hand om spill, fläckar och annat söl direkt medan de ändå ser till så att resten av kontoret är rent hela dagen. De som anställs direkt av företaget får oftast en timlön eller månadslön, beroende på vad du som arbetsgivare föredrar.

Städa enligt avtal

Det andra alternativet är att anlita någon som bara städar enligt avtal som kommer och städar ditt kontor varje dag eller vecka och städar enbart under ett par timmar. Städpersonalen kommer vanligtvis djuprengöra badrum, köksytor och golv för att sedan städa upp röran som skapats på resten av kontoret sedan deras senaste besök. Ett företag som städar på det här sättet fakturerar vanligtvis efter varje jobb och kräver betalt på veckobasis.

Använda miljövänliga rengöringsprodukter och städmetoder

Utöver att besluta om du skall fastanställa någon eller anlita en städfirma på kontrakt så behöver du också överväga användningen av miljövänliga rengöringsprodukter. Fler städföretag än någonsin erbjuder nu naturliga produkter och rengöringsmedel med färre kemikalier när deras kunder ber om det.

Så om företaget vill undvika att utsätta sina anställda för kraftiga rengöringsmedel och produkter är det bäst att hitta ett städföretag som använder sig av miljövänliga städmetoder. Förvisso brukar dessa tjänster kosta lite mer än de traditionella metoderna, men det kan vara väl värt det för de som lider av astma, allergier eller generellt vill undvika kemikalier i sina liv.

Läs omdömen och recensioner om städfirman på internet

Till sist är det väldigt viktigt att granska städföretaget ordentligt innan du väljer att anlita dess städtjänster. Det kan du göra genom att läsa positiva och negativa recensioner på Internet. Dessa recensioner kan du enkelt hitta genom populära sökmotorer som Google Business, Eniro och Reco. Dessutom kan du enkelt hitta eventuella klagomål via Konsumentverket eller genom att söka efter företaget på Google för att se om det nämnts på några forum eller i några bloggar. Du som är en potentiell kund kommer bli förvånad över hur mycket information man kan få fram genom att genomföra sådana sökningar.

En ren och välskött arbetsmiljö är avgörande för att förmedla ett positivt intryck till dina kunder såväl som dina anställda för att de skall vara motiverade. Ett bra och effektivt städföretag kan ha en större inverkan på ditt företags image och dina anställdas välmående än du kanske tror.